maandag 8 juli 2013

WIST U DIT? De aanschaf van de F-16

Heeft U zich wel eens afgevraagd, waar het woord "Joint" voor staat in de naam van onze nieuwe straaljager de "Joint Strike Fighter"?
De meesten onder ons, denken dat het betekent, de F-35 (de fabrieksnaam) in onderdelen wordt gefabriceerd, die zijn verdeeld over de landen, die besloten hebben dit toestel aan te schaffen. Opnieuw het begrip "Joint". Een "Joint Venture", met de Verenigde Staten als grootste koper.

Niets van dit al. "Joint" verwijst naar de volgende stap bij de luchtstrijdkrachten van de NATO (U snapt het al, opnieuw "Joint"). De JSF is een gevechtsvliegtuig, dat functioneert in groepen. De toestellen zijn zodanig op elkaar afgestemd, dat 1 vliegtuig, gebruik kan maken van de bewapening van elke toestel in de formatie. "Joint" betekent "gezamenlijke vuurkracht". Het doelwit wordt door deze overmacht totaal vernietigd. De aanschaf van 1 of 2 toestellen is zinloos, omdat ze slechts groepsgewijs getest kunnen worden.

Waarom moet de JSF? Omdat de Nederlandse luchtmacht en het opperbevel van de Nederlandse strijdkrachten mee willen doen aan "the war of the future", waarin zwaar-bewapende drones afrekenen met afvalligen, dissidenten en groepen, die een "New World Order" in de weg staan.


F-35

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage